Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/10/08

Itališkas PESTO padažas

PESTO (itališkai: [ˈpesto]Genoese: [ˈpestu]) yra padažas, kilęs iš Genujos (it. Genova), Ligurijos regiono, šiaurės Italijoje (pesto genovese) ir tradiciškai yra gaminamas sugrūdant (sutrinant) česnaką, baziliką ir pušies riešutus su alyvuogių aliejumi, Parmezano (Parmigiano Reggiano) ir ožkos sūriais (Fiore Sardo).

Senovėje buvo gaminamas mediniame grūstuve, o šiandien prireiks tik virtuvės kombaino.

4 asmenims:
  • 120 gr Parmezano sūrio,
  • 5 gr stambios jūros druskos,
  • 1 česnako skiltelė,
  • 30 gr šviežių baziliko lapelių,
  • 50 gr pušies riešutėlių,
  • 120 gr aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus (extra virgin).



  1. Virtuvės kombaino pagalba stambiai sutarkuoti Parmezano sūrį ir atidėti trumpam šalin.
  2. Pakeitus peilį, sutrinti česnaką su druska. Tuomet subėrus pušies riešutėlius, pridėjus baziliko lapelių bei aliejaus, dideliu greičiu viską smulkinti dar apie 15 sekundžių. 
  3. Galiausiai, sudėti tarkuotą sūrį ir viską darkart permaišyti. 
Pesto patiekiamas su makaronais ir dar apibarstomas tarkuotu Parmezano sūriu. Mėgaukitės!

Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...