Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/10/03

Cinamoninis riešutų pyragas


  • 115 gr sviesto,
  • 225 gr (arba 1 stiklinė) cukraus,
  • 3 kiaušiniai,
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto (vanilinio cukraus),
  • 190 ml pieno,
  • 240 gr miltų,
  • 2 a.š. kepimo miltelių,
  • 1 a.š. cinamono miltelių,
  • 100 gr mėgstamų pasmulkintų riešutų.



  1. Minkštą, kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, įmušti po vieną kiaušinius ir supilti vanilę. 
  2. Šiek tiek pamaišius, supilti kambario temperatūros pieną, suberti persijotus miltus su kepimo milteliais. Gerai išmaišyti. 
  3. Pabaigoje suberti cinamoną ir smulkintus riešutus (juos galima šiek tiek pakepinti, pyragas bus tik skanesnis!)
  4. Gautą tešlą supilti į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą ir dėti kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kol pyragas gražiai parus, o patikrinus jį mediniu pagaliuku, pyrago vidus bus sausas. Mėgaukitės!



Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...