Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/05/10

Bulvių salotos


  • 5-6 vidutinės bulvės,
  • 250 ml majonezo,
  • 2 v.š. acto,
  • 1 1/2 a.š. druskos,
  • 1 a.š. cukraus,
  • 1/4 a.š. malto juodojo pipiro,
  • 75 gr smulkiai pjaustyto saliero,
  • 75 gr smulkinto svogūno,
  • 2 kietai virti kiaušiniai (nebūtina).


Bulves nuplauti, sudėti į puodą su vandeniu ir virti ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užverda, ugnį sumažinti ir toliau virti ant silpnos ugnies apie 10 minučių arba, kol bulvės suminkštėja. Nupilti vandenį  ir leisti truputį atvėsti. Po to bulves nulupti ir supjaustyti į 2 mm storio riekeles.

Atskirame inde sumaišyti majonezą, actą, druską, cukrų ir juoduosius pipirus. Į šį mišinį sudėti bulves, smulkintą salierą ir svogūną bei pjaustytus kiaušinius ir viską lengvai išmaišyti. 

Salotos patiekiamos atvėsusios iki kambario temperatūros. Mėgaukitės!

 

Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...