Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/04/16

Morkų pyragas su džiovintais juodaisiais serbentais



Pyragui:
  • 175 gr cukraus,
  • 175 ml saulėgrąžų aliejaus,
  • 3 dideli kiaušiniai,
  • 140 gr morkų tarkių,
  • 1 a.š. malto cinamono,
  • 1/2 a.š. malto muskato riešuto,
  • 100 gr džiovintų juodųjų serbentų,
  • 1 didelio apelsino žievelė ir sultys,
  • 175 gr miltų,
  • 1 a.š. sodos.
Glajui:
  • 175 gr miltinio cukraus,
  • 2 v.š. apelsinų sulčių.


  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą ištepti riebalais ir iškloti sviestiniu kepimo popieriumi.
  2. Dideliame dubenyje sumaišyti cukrų, aliejų ir kiaušinius. Naudoti medinį šaukštą. Taip pat įmaišyti tarkuotas morkas, džiovintus juoduosius serbentus arba razinas ir apelsino žievelę.
  3. Atskirame inde sumaišyti miltus, sodą ir prieskonius, o tada sijoti į kiaušinių, aliejaus ir cukraus mišinį. Lengvai išmaišyti visus ingredientus iki vientisos masės, kuri turėtų būti pakankamai skysta.
  4. Gautą tešlą supilti į pasiruoštą kepimo formą ir kepti apie 40-45 minutes, kol pyrago vidurys sutvirtėja. 
  5. Išėmus iš orkaitės dar palikti formoje 5 minutėms ataušti, tuomet jau išėmus iš formos ir nuėmus kepimo popierių, pyragą ataušinti galutinai. 
  6. Gaminame pyrago glajų: maišyti cukraus pudrą ir apelsino sultis, kol gaunama vientisa masė. Ji turėtų būti grietinėlės skystumo. Tuomet ataušusį pyragą aplieti skersai ir išilgai, leidžiant glajui nuvarvėti į šonus. Mėgaukitės! 



Linkėjimai, Krista.

1 comment:

Anonymous said...

Skaniai atrodo. Butinai ismeginsiu.

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...