Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/03/24

Marokietiška duona su manų kruopomis



4 paplotėliams:
  • 300 gr miltų,
  • 400 gr manų kruopų,
  • Truputis druskos,
  • 1 valg.š. alyvuogių aliejaus,
  • 1 valg.š. sausų mielių,
  • Apie 400 ml šilto vandens.

Miltus, manų kruopas ir druską suberiame į didelį dubenį. Įpilame alyvuogių aliejaus, suberiame sausas mieles ir supilame visą šiltą vandenį. Kočiojame tešlą. Tuomet ją padaliname į 4 lygias dalis. 

Ant darbinio paviršiaus užberiame šiek tiek manų kruopų, imame vieną gabalėlį tešlos ir gerai apvoliojame manų kruopose, padarydami  rutuliuką. Jį dedame ant skardos (kurioje vėliau kildinsime duoną, o galiausiai ją kepsime). Taip kartojame su kiekvienu tešlos gabalėliu. Užkloję paliekame pailsėti 5 minutėms.

Tada imame kiekvieną rutulėlį, užberiame šiek tiek manų ir formuojame paplotėlius. Dedame į skardą, o baigę formuoti visus - paliekame pakilti 1 valandai.


Kepame įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros apie 30-40 minučių, kol paplotėliai gražiai paruduoja. Mėgaukitės!



Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...